Úprava vajíčok
Vajíčka sú obľúbeným pokrmom alebo jeho súčasťou už od nepamäti. Vďaka vajíčkam sú pripravované rôzne druhy jedál, od polievok, cez hlavné chody až po dezerty. Vajcia je možné konzumovať taktiež v surovom stave. Úpravou vajíčok však nijako nestrácajú svoje výživové hodnoty, takže ich môžete pripravovať na akýkoľvek spôsob.
Vajcia totiž obsahujú:
- 3g bielkovín
- vitamíny A, B2, B5, B12 a E
- minerál cholín - dôležitý pre správnu funkciu mozgu
- antioxidanty luteín a zeaxantín - dôležité pre zdravie očí
- minerálne látky ako folát, selén, jód, zinok a horčík
Aj spojíte konzumáciu vajíčok so správnou životosprávou a pohybom, môžete tak pozitívne ovplyvniť vaše zdravie a zlepšiť celkovú prosperitu vášho organizmu. Presvedčte sa sami.